Lær at lave din egen hjemmeside

posted in: Hobby | 0

Det er lettere end nogenside at lave sin egen hjemmeside. Der findes utallige services og teknologier, som gør det muligt at lave sin egen hjemmeside helt uden at kode, og du behøver derfor ikke være en programmør eller kode-nørd for at lave en hjemmeside i dag. I denne guide vil du lære at lave din egen hjemmeside med programmet WordPress, da dette er et af de bedste, mest brugervenlig og mest udbredte hjemmesidersystemer der findes på markedet lige nu.

Hvad er WordPress?

WordPress er som allerede beskrevet verdens mest udbredte hjemmesidesystem. WordPress startede ud som et system man lavede blogs med, men systemet er med tiden udviklet sig til et “rigtigt” CMS (Content Management System), hvor du både kan lave almindelige hjemmesider, blogs og webshops.

WordPress er et indholdsstryringsprogram (af navnet Content Management System), og det fungerer som et slags bagvedliggende system for din hjemmeside. Fra WordPress kan du bestemme, hvordan din side skal se ud, oprette sider, oprette indlæg, opsætte menuer, kontaktformularer, aktivere kommentarfunktionalitet og meget mere. WordPress er altså et slags bagkontor for din hjemmeside og du kan her sidde og styre, hvad der skal ske på din side.

Designs og templates skal du ikke selv tænke på, når du bruger WordPress. Der findes nemlig mange tusinde designs, kaldet temaer i WordPress, som du ofte gratis kan hente og bruge på din hjemmeside. WordPress er ikke en program du har liggende på din computer. Istedet bliver WordPress installeret på dit webhotel og domæne, så du altid har adgang til at administrere din hjemmeside, hvis du blot har internet og en browser.

WordPress er gratis, og du kan ofte installere det direkte fra dit webhotel.

Hvordan får du WordPress på din hjemmeside?

For at lave en hjemmeside, så skal du altid have dig et domæne og et webhotel. WordPress kræver også et webhotel og et domæne. Derfor er det også det første du skal ud og investere i, nå du skal i gang med din hjemmeside. En .dk domæne koster små 45 kr. om året og et webhotel kan du typisk få for 2-300 kr. om året. Det er derfor ikke voldsomt dyrt at komme i gang, specielt når WordPress er gratis.

Du kan læse mere om, hvordan du køber webhotel og domæne i vores guide: Lær at købe webhotel.

Når du har købt webhotel og domæne, skal du have WordPress installeret herpå. Typisk kan du installere WordPress direkte fra webhotellet via det der kaldes en 1-click installation eller one-click-install. Med denne kan du med et enkelt klik installere WordPress på dit webhotel og domæne, og så er du faktisk allerede i gang. Der findes masser af guides til, hvordan du laver installationen på dit webhotel. Se f.eks. nedenstående guide vi har fundet på Youtube, hvor WordPress installeres på et UnoEuro webhotel:

Sådan bruger du systemet!

Når først du har installeret WordPress, så har du faktisk allerede en hjemmeside. Siden ser måske ikke helt ud som du ønker dig og kan måske heller ikke alt hvad du gerne vil, men den er der og venter blot på at du begynder at arbejde på den via WordPress kontrolpanelet.

WordPress er en større system at forklare i detaljen, men når først du er i gang, så går det faktisk rigtig nemt, og man lærer hurtigt at finde rundt i de forskellige funktioner. Vi kan anbefale dig, at investere i en manual til WordPress, som kan guide dig igennem hele den grundelæggende opsætning.

I store træk handler det om først om at få installeret et tema du kan lide. prøv at søge på Google efter WordPress themes, og du vil finde et kæmpe udvalg. Vælg en og installer det på din hjemmeside. Du kan installere et tema direkte via kontrolpanelet i WordPress under “Udseende”.

Efter du har installeret dit favorit tema, kan du begynde at menuer og sider, og derfra er der faktisk ikke så langt til den færdige side.

Vi håber at denne guide har lært dig at lave din egen hjemmeside, eller i det mindste, hvordan du kommer i gang med en!

 

 

Facebooktwitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.