forbrugslån

Lær at vælge det billigste lån

De fleste af os ved det godt, men alligevel er vi en del der gør det – vi optager hurtige lån. Forbrugslån, smslån, kviklån, minilån, kært barn mange navnet, men det de alle har til fælles er, at de er dyre at tage, ja faktisk kan du i nogle tilfælde komme til at betale op mod 50% tilbage af det lånte beløb tilbage i kreditomkostninger.

Hvis du f.eks. låner 10.000 vil du altså skulle betale 15.000 tilbage over de næste 12 måneder (hvis det er den løbetid du har valgt).

Helt generelt, så bør du derfor ikke optage sådanne lån, men har du alligevel tænkt dig at gøre det, så kommer der her en række konkrete tips til, hvordan du vælger det billigste lån på markedet.

Vælg det billigste lån

  1. Brug en god sammenligningstjeneste, f.eks. forbrugerfinans.dk, hvor du nemt kan se, hvor du får det billigste forbrugslån. På forbrugerfinans.dk viser de dig på grafisk vis, hvad hver enkelt udbyder tager for at låne dig X antal kroner med tilbagebetaling over X antal måneder. På den måde kan du tage en velovervejet beslutning i forhold til at vælge det billigste lån, eller rettere det mindst dyre. Når du bruger sammenligningstjenster, så vær desuden på vagt for at de pusher lån, som ikke nødvendigvis er de billigste. Vælg en tjeneste som er 100% objektiv, ligesom forbrugerfinans.dk
  2. Kig efter de samlede kreditomkostninger. De samlede kreditomkostninger er omkostninger til alt, altså renter, gebyrer, startomkostninger osv. Når du har de samlede kreditomkostninger, kan du nemmere holde forskellige lån op mod hinanden og se, hvilke der er billigst
  3. Vælg en kort afbetalingsperiode, hvis du ved du kan betale af over kort tid. Jo længere løbetid du vælger på dit lån, jo dyrere bliver det ofte. Derfor kan de godt betale sig, at vælge en kortere afbetalingstid, så du får afviklet dit lån hurtigst muligt uden at betale for meget i renter.
  4. Lån i en bank. Forsøg så vidt muligt at låne i din bank. Bankrenter er langt lavere end dem du finder hos diverse forbrugslåns-udbydere, så hvis din bank vil låne dig penge, så gør det her som førstevalg.
Facebooktwitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.