Lær at effektivisere

posted in: Uncategorized | 0

Effektivitet er noget, de fleste af os stræber efter. Ordets positive klang kan skyldes associationer til at blive hurtigt færdig med et stykke arbejde og at nå mest muligt på kort tid. Effektivitet i en træningssammenhæng er ligeledes efterstræbelsesværdigt, idet det for mange kniber med at få tid til træning i hverdagene. Eftersom tid til træning sjældent er det, man har mest af, kan man komme langt med at tænke i effektiviseringsstrategier fremfor bare at gå og irritere sig over, at døgnet kun har 24 timer. Netop tanker såsom ”hvordan kan jeg træne allermest effektivt?” eller ”hvordan kan jeg nå mest mulig træning i min hverdag?” skal vi se nærmere på her.ew3

Tænk transporten ind

I din hverdag har du formodentlig dagligt en form for transporttid enten til skole eller arbejde. Transporttid er noget af det, som er nemt at effektivisere, og afhængig af din situation og din afstand til skole eller arbejde kan du overveje, om du kan skifte bil- eller busturen ud med en rask gå- eller cykeltur. Du og din krop får mere ud af en gå- eller cykeltur hver dag, end du måske lige går og tror. Det føles måske ikke som decideret træning, men det at bevæge sig gør altid noget godt for kroppen og sindet, uanset om sveden driver af dig eller ej.

Det er klart, at er du én af de mange danskere, som pendler dagligt, kan det være svært helt at droppe bilturen eller den offentlige transport. Noget, du dog kan gøre, er at stå af et stop før eller parkere bilen et stykke væk fra din endestation. På den måde får du lige presset en lille smule aktivitet ind i en ellers tætpakket hverdag.

Ordentligt udstyr

Formår du at sætte tid af til træning, er det rigtig godt. Det er en god prioritering og en investering i et sundt liv – både på den korte og den lange bane. Du bør dog være opmærksom på, om dit træningsudstyr er optimalt. Går du i nogle sko, som er fem år for gamle eller et halvt nummer for små, kan det give skader. Cykler du eksempelvis på arbejde, og er det mere reglen end undtagelsen, at du må stoppe og lappe et dæk på vejen, skal du måske søge nye veje. Denne nye vej kunne meget vel være et sæt punkterfrie dæk. Med dem får du, som navnet også antyder, cykeldæk, som ikke punkterer, hvilket kan spare dig for både tid, lappegrej og frustrationer.

Træn derhjemme

Er det svært at få tid til træningen i hverdagen, fordi der er mange andre ting, der også kræver tid, kan det være oplagt at klare træningen derhjemme. Ved at træne hjemme kan du først og fremmest gøre det lige præcis, når du vil. Du skal ikke tilpasse træningen efter andet end dig selv og dit skema. Vælger du at træne hjemme, kommer du desuden ret langt med lidt, velvalgt udstyr. Har du plads, kan en crosstrainer være et oplagt valg. Med en crosstrainer får du god træning for hele kroppen, og du kan justere og tilpasse træningen, så den altid passer til dig.

Facebooktwitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.