lækker middag

Lær at lave den perfekte vennemiddag

posted in: Hobby, Kost og sundhed | 0

Skal du snart have vennerne på besøg til en lækker middag? Så gælder det om at have styr på hvordan du arrangerer den perfekte vennemiddag. Det kræver lidt forskelligt at arrangere en fantastisk vennemiddag, hvor du kan få en god aften i selskab med dine venner. I denne artikel får du tre skridt til at lave den perfekte vennemiddag.

Få styr på maden som det første

Det første du skal have styr på, til din vennemiddag, er uden tvivl maden. Til enhver middag er det maden der er i fokus, og det er altafgørende at du har sammensat en god menu, der kan gøre jeres middag fantastisk.

Det første, som du skal overveje, er om du selv vil lave maden eller købe maden udefra. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og det kommer meget an på hvem og hvor mange du skal have på besøg. hvad der vil være nemmest for dig.

Fordelen ved at købe maden udefra ved fx at finde gourmet catering er uden tvivl at du ikke selv skal stå med et store bøvl for at lave maden. Det giver dig en bedre mulighed for at slappe af og nyde maden sammen med dine venner. Du kan sikkert finde et par gode cateringsfirmaer i nærheden af dig, der kan levere noget lækker mad til din middag, så du kan slappe af og nyde aftenen.

Hvis du gerne selv vil lave maden, er der dog også gode muligheder for det. Hvis det fx er et par af dine nærmeste venner, der kommer forbi kan du imponere dem med hjemmelavede burgere eller andre lækker retter som alle elsker.

At have godt styr på maden, handler også om at have et par snacks parat, når dine gæster ankommer, så dine gæster bliver budt velkommen på en god måde.

Vælg de rigtige drikkevarer

Når du har styr på maden er næste skridt at få styr på drikkevarerne. Her er det vigtigt at tænke over hvad du gerne vil servere for dine gæster, alt efter hvor formel en middag det er. Måske er det et glas vin der skal serveres men det kan også sagtens være at et par øl vil være lige så godt – eller måske en blanding.

Hvis du gerne vil servere vin til din vennemiddag, er det vigtigt at vælge en vin der passer til det I skal have at spise. Det er også en klar fordel, hvis du har smagt vinene på forhånd. Vine smager meget forskelligt, og det er derfor bedst, hvis du har valgt en vin som du kender og som du ved vil passe til maden.

Når du skal planlægge drikkevarer, er det også altid en god idé at have en kande vand stående på bordet – gerne med en skive citron i, så det ikke er helt almindelige kedeligt vand.

Dæk et flot bord

Det sidste, som du skal have styr på til din vennemiddag er at dække et flot bord. Et flot dækket bord betyder meget for hvilken stemning du kan opnå til din middag. Hvis du gerne vil opnå en god stemning kan du gøre lidt ekstra ud af at dække bordet pænt, så dine gæster kan se at der er gjort lidt ekstra ud af det.

Du kan fx pynte bordet med en Georg Jensen Damask dug sammen med et par dækkeservietter. Hvis du samtidig sætter et par fine glas og lægger bestikket pænt er du godt på vej til at dække et flot bord til din vennemiddag. Hvis du er rigtig kreativt, kan du måske ligefrem sy/strikke din egen du – Lær det her!

Facebooktwitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.