kondom størrelse

Lær at vælge den rigtige størrelse kondom

posted in: Kost og sundhed | 0

Lad os for det første ikke gå ind i diskussionen om hvorvidt man har lyst til at bruge kondom eller ej. Det er efterhånden bevist i et hav af undersøgelser og forskningsprojekter at ubeskyttet sex kan lede til en lang række sexsygdomme, der kan forårsage fertilitetsnedsættelse, impotens, unødigt lange behandlingsforløb, smerter, forskellige former for kræft og mange andre ting. Hvis du vil vide mere om disse ting kan du læse mere på Sex og Samfunds hjemmeside via linket her.

 

I denne artikel vil vi i stedet fokusere på at du får lært at vælge den rigtige kondomstørrelse. Der er nemlig en del fordele ved at bruge et kondom der passer. Hvis kondomet passer øges komforten under samlejet og kondomet bliver nemmere at få på.

Mange tror at kondomet skal være stramt for at man får den bedste komfort, men hvis kondomet er for stramt, kan du i stedet risikere at det springer, hvilket man jo selvfølgelig helst vil undgå. Hvis kondomet til gengæld er for stort, vil det glide af og måske ende oppe i kvinden, hvilket kan spolere ethvert samleje.

 

Der er et par ting du skal være opmærksom på inden du køber kondomer:

  1. Det er omkredsen af dit lem der afgør hvilken størrelse du skal bruge, ikke længden som mange fejlagtigt tror.
  2. Din pik er først fuldt udvokset når du er 21 år, hvilket betyder at du indtil da bør måle omkredsen af dit lem flere gange.
  3. Du bør måle omkredsen af dit lem når det er fuldt eregeret.
  4. Nogle producenter kalder deres kondomerstørrelser for XL og XXL, selvom de egentlig er af ganske almindelig standardstørrelse, så lad dig ikke snyde, men gå efter målene bag på pakken.

 

Der findes forskellige guides på nettet der kan hjælpe dig med at få valgt den rigtige kondomstørrelse, men en af de mest udførlige størrelsesguides finder du her, på siden Secretly.dk. På samme side kan du også bestille billige kondomer som er holdt op imod størrelsesguiden, hvilket gør siden nem og hurtig at bruge. Og så er prisen i bund, men kvaliteten i top, og siden har mange forskellige kondommærker at vælge imellem.

Facebooktwitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.