Lær at vælge det rigtige bredbånd

Lær at vælge det rigtige bredbånd

posted in: Hobby, Hus og have | 0

Alle hustanden i Danmark har efterhånden en eller anden form for bredbånd installeret. Mange finder oplever dog, at den hastighed de har valgt ikke er tilstrækkelig eller at de kan få det samme antal megabit et andet sted, og derfor er der rigtig mange som hurtigt skifter udbyder, hvis de altså ikke har bundet sig i alt for lang tid.

I denne guide vil vil forsøge at lære dig, hvordan du vælger det rigtige bredbånd første gang som passer til dine behov og pengepung, så du ikke skal ud og finde noget nyt med det samme.

Hvad har du egentlig brug for?

Det første du skal have kortlagt er, hvad du egentlig har brug for. Skal du have noget virkelig hurtigt bredbånd eller er det nok med en semi-hurtig forbindelse. Det hele afhænger af hvad du skal bruger dit bredbånd til. Lad os derfor se på, hvad de forskellige hastigheder kan bruges til.

10-20 Mbit

Med denne hastighed kan du de mest gængse ting på nettet såsom at surfe, tjekke emails og se videoer på eksempelvis YouTube. Du kan uden problemer også streame musik fra tjenester som eksempelvis Spotify. Der hvor denne hastighedsgruppe kommer til korte er når der er flere i husstanden der skal bruge nettet. Hvis man eksempelvis er 4 der samtidig gerne vil høre musik og se streame videoer, så vil man med al sandsynlighed opleve, at musikken hakker og videoen skal buffer ofte. Du kan med dennne hastighed også sagtens spille spil online, da man faktisk ikke behøver ret hurtigt internet for at spille spil online.

Derudover kan du også løbe ind i problemer, hvis du gerne vil streame en HD eller UHD film via Netflix – her er din forbindelse bare ikke hurtig nok.

25-50 Mbit

Dette er nok den mest almindelige hastighedsgruppe, da den tillader den gennemsnitlige familie at gøre alt hvad de vil på nettet og så endda samtidig. Vi anbefaler dog, at man ikke er flere end 4-5 i husstanden til denne hastighed, da man godt kan komme til korte, hvis alle bruger det på samme tid.

Med denne hastighed kan man alt som beskrevet under 10-20 Mbit samt streame HD og UHD film.

50+ Mbit

Denne hastighed er for dem som er storforbrugere af internet eller som har en virksomhed, hvor flere ansatte skal have adgang til hurtigt net. For private er en hastighed på over 50 Mbit ofte for meget, og man vil ikke kunne mærke forskel om end man havde en forbindelse på 50 mbit eller 100 mbit. Det skulle da lige være, hvis du downloader mange store filer, så vil du selvfølgelig kunne hente en del hurtigere, hvis kilde du henter fra altså tillader.

Prisjagt – hvor er det billigst?

Når du har fundet den hastighed, der passer til dig, så skal du havde fundet et sted der udbyder denne hastighed og til en pris som du vil betale. Der findes rigtig mange udbydere på nettet, og det kan være svært at få det fulde overblik over, hvor det egentlig er billigst. Vi anbefaler at du bruger en sammenligningsside, hvor alle priser er samlet i en overskuelig tabel.

Du kan f.eks. bruge sider som f.eks. www.Billig-Bredbånd.nu til at sammenligne priser på tværs af udbydere og derved få et samlet overblik over, hvad der findes på markedet.

Når du kigger på prisen er det vigtigt, at du ser på den totale pris for de første seks måneder, da denne inkluderer mulige udgifter til udstyr, forsendelse, oprettelse og andre gebyrer.

Hvis du gør brug af et introtilbud er det desuden også vigtigt at du holder øje med den pris som du vil komme til at betale efter introperioden, da denne ofte er en del højere end hvad der reklameres med.

Glem ikke kundetilfredsheden

Når du har fundet en udbyder med en hastighed som du har brug for og til en pris du vil betale, så skal du som en sidste ting tjekke op på, hvor god udbyderen egentlig er. Hurtigt og billigt bredbånd er nemlig intet værd, hvis det ikke virker halvdelen af tiden og udbyderen kundeservice ikke er til at komme i kontakt med. Vi anbefaler at du bruger Trustpilot til at se, hvor høj kundetilfredsheden er hos den enkelte udbyder. Hvis alt ser godt us hos udbyderen, så kan du trygt gå videre og købe det bredbåndsprodukt du har fundet frem til.

Vi håber at denne guide har lært dig lidt mere om, hvordan du køber det rigtige bredbånd første gang. Hvis du selv har tips og tricks til valg af bredbånd, så del det gerne med vores læsere i kommentarfeltet nedenfor.

Facebooktwitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.