Lær at leve økologisk

Lær at leve økologisk

posted in: Kost og sundhed | 0

At leve økologisk er at tænke økologisk hele tiden. At huske på økologien er for mange ikke så svært endda. Det er når de økologiske varer ikke findes og de måske koster lidt mere end normalt, at det begynde at blive svært at leve økologisk. I denne artikel vil vi give dig en række tips til, hvodan du kan lære at leve økologisk.

Økologisk mad

Økologiske råvarer er typisk dyrere end konventionelle råvarer. Der kommer måske en dag en afgift på sprøjtegift og forurenet grundvand og ændrer på dét billede, men indtil da er her en række tips til at få mere økologi i indkøbskurven selv på et begrænset budget. For nemhedens skyld så har vi lavet det som en liste på punkt-form:

  • Spis efter season. Det er et gammelt kendt trick, men hvis en frugt eller en grøntsag er i season, så er der typisk stort udbud, og dermed lavere priser. Det samme gælder økologisk frugt og grøntsager
  • Kom med i en fødevare fællesskab. I et fødevarefælleskab kan du få billig frugt og grønt for et mindre beløb om ugen. Fællesskabet køber stort ind hos de økologiske gårde og derfor får du en billig pris.
  • Se efter tilbud – Økologi kommer også på tilbud og er din madplan ikke så fast planlagt kan du sagtens lave mad efter hvad der er på tilbud
  • Bag og dyrk selv. Du behøver ikke købe økologisk brød, du kan bage det selv. Du behøver heller ikke købe økologiske grøntsager – du kan selv dyrke dem!

Du behøver ikke gå i specialbutikker for at finde de økologiske madvare. Langt de fleste dagligvarebutikker har i dag et stort økologisk udvalg som kun bliver større og større. Prøv bare at følge med i reklamerne på TV, hvor der konstant reklameres for, at “nu har vi endnu flere økologiske vare på hylderne”.

Økologisk tøj

Hvis du skal være 100% økologisk, så skal du også gå i økologisk tøj. Det er sikkert super dyrt tænker du, men der tager dy faktisk fejl.

Mange dagligvarebutikker er nemlig også begyndt at sælge økologisk tøj, så hvis du ikke er bange for at gå i tøj fra Bilka, så kan du nemt finde øko-tøj her.

Dine børn skal selvfølgelig også gå i økologisk tøj, og her findes der masser af onlinebutikker som specialisere sig i økologisk tøj til børn. Tag f.eks. Økoyngel.dk – økologisk babytøj, hvor du kan købe ind i økologisk babytøj til den helt store guldmedalje.

Generelt set, så har nettet hjulpet meget på at gøre det nemt at leve økologisk, og du behøver ikke gå byen tynd for at finde tøj eller for den sags skyld fødevare der er økologiske. Meget af det findes på nettet og mange gange købes billigere end end i butikkerne.

Har du selv tips og tricks til hvordan man nemt og billigt kan leve økologisk, så skal du være mere end velkommen til at dele dem med vores læsere i kommentarsporet nedenfor.

Facebooktwitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *