Lær at lave SEO

Lær at lave SEO

Med denne artikel vil vi give dig en kort opskrift på, hvordan du lærer at lave SEO.

SEO er et stort emne, og det kan desværre ikke lære ved kun at læse en enkelt artikel. Dog kan man sagtens få en god forståelse for SEO ved at læse en grundlæggende artikel, og denne artikel kan efterfølgende danne grundlag for at lære de mere avancerede emner indenfor SEO.

Forstå SEO

SEO handler om at gøre sig synlig i søgeresultaterne. Her er det vigtigt at forstå de faktorer der afgør, hvor man bliver placeret i søgeresultaterne. Lad os sige at du gerne vil findes når folk søger på “afrikansk kaffe”.

Her er nogle af de faktorer der vil påvirke, hvor du bliver placeret i søgeresultaterne:

  • Antallet af gange du bruger ordene “Afrikansk kaffe” i teksten på din side.
  • Længden på den tekst der handler om afrikansk kaffe
  • Om billederne på siden er optimeret til “afrikansk kaffe” via alt-tagget
  • Om andre sider linker til din side om afrikansk kaffe
  • Om din side om afrikansk kaffe passer ind med resten af indholdet på din side (som også helst skal handle lidt om kaffe)
  • Om din side om afrikansk kaffe nævnes / deles på de sociale medier

Det er vigtigt at understrege at ovenstående kun er vejledende, og at man bør sætte sig ind i tingene inden man går igang. F.eks. kan du blive straffet af Google, hvis du bruger dit søgeord alt for mange gange. Det samme kan ske, hvis du får for mange “dårlige” links. Der findes udover de nævnte link foroven mange andre faktorer, og det er faktisk kun Google selv der ved, hvilke der finde og hvor meget de hver især vægter.

Vi anbefaler at du f.eks. tager et online SEO-kursus, hvor du f.eks. vil lære, hvor mange gange du bør bruge dit søgeord og hvad et godt og et dårligt link er.

Udfør SEO

Når du har forstået, hvordan søgemaskinerne fungerer og hvad der bestemmer din placering i søgeresultaterne, er du klar til at begynde at udføre SEO på dine sider. Her skal du hele tiden have i tankerne, hvad Google vil have, men også hvad dine besøgende vil have. Optimerer du udelukkende til Google, vil de besøgende forlade din side, og det kan Google måle på. Det er derfor vigtigt at du laver dine sider til både Google OG dine besøgende, da Google har deres kunder (søgeren) som første prioritet.

Du kan vælge at udføre din SEO selv, hvis du f.eks. tager et kursus som nævnt ovenfor, men du kan også vælge at få en konsulent til det. Derf findes mange SEO-konsulenter på markedet og du kan bare lave en hurtig søgning på Google for at finde dem. De er dog ofte meget syre i drift, og derfor kan det tit betale sig selv at gøre en del af arbejdet.

Husk på at SEO er en løbende process, så det er ikke noget du gør én gang og så er du færdig med det!

 

 

Facebooktwitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.