Lær at bruge Excel

Excel er et alsidigt regnskabsprogram, der kan bruges i mange forskellige sammenhænge, både privat og professionelt. Du kan både lave databehandling, regnskaber, grafer og meget andet i programmet. Mange virksomheder bruger programmet til regnskaber, men også privat kan man have fordel af at bruge Excel. I denne artikel vil vi give dig et indblik i hvad du kan bruge programmet til, og ikke mindst hvordan du kan lære at bruge programmet.

Forslag til hvad kan du bruge Excel til

  • Brug Excel til at holde styr på hvad der skal handles ind og hvilke dage I skal have hvad at spise. På den måde kan I undgå madspild og hjælpe jeres økonomi.
  • Budgetlægning. Mange bruger Excel til at lægge budget for deres privatøkonomi, da programmet er overskueligt og nemt at bruge.
  • Træningsprogrammer. Hold styr på din træning og den fremgang med en logbog i et
  • Til at styrke dit CV. Det ser godt ud på dit CV hvis du kan anvende forskellige it-værktøjer, og Excel er generelt meget brugt i mange virksomheder.
  • Som studerende i gymnasiet. Imponer din underviser med flotte grafer og udregninger i et Excelark der ser flot ud.

Sådan kommer du i gang med at bruge Excel

Overordnet kan du lære at bruge Excel på tre forskellige måder. Du kan enten kaste dig ud i det, og selv forsøge at klikke dig rundt i programmet. Dette vil vi dog ikke anbefale, da man derved ikke lærer om programmets fulde potentiale og ofte får lært sig selv nogle kringlede genveje.

Du kan også vælge at melde dig til et Excel kursus hos en aftenskole eller et firmakursus. Ved sådan et kursus vil du blive mødt af en underviser, og ofte få stillet en computer til rådighed. Som regel vil sådan et kursus løbe over en eller flere dage. Denne slags kurser koster dog ofte mange penge.

Din sidste mulighed er at tage et online kursus i brugen af Excel. Dette vil klart kunne svare sig rent økonomisk, sammenlignet med at tage et kursus hos en aftenskole. Med et online kursus får du enten en e-bog eller en række instruktionsvideoer der viser, hvordan du bruger programmet. Sådan et kursus kan du for eksempel finde hos udbyderen af denne Excel guide. Fordelen ved et online kursus kan være at du kan tage kurset derhjemme når du har tid, kan se videoerne eller læse bogen igen og igen, samt gå til og fra kurset som du har lyst. på den måde undgår du også at få for mange informationer på en gang.

Facebooktwitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.