Lær at rense dine tagrender helt rene

posted in: Hus og have | 0

Det er vigtigt at du mindst en gang om året sørger for at rense dine tagrender og tjekker dem for skader og utætheder. Det kan have store konsekvenser hvis dine tagrender er utætte eller fyldte.

Hvis ikke vandet fra taget bliver ledt væk kan vandet forårsage vandskader på husets facade, frostsprængninger, råd og svamp i træværk eller fugtskader i huset fundament. I denne artikel vil vi give din en kort gennemgang af hvordan du kan rense dine tagrender.

Du bør rense og tjekke dine tagrender mindst en gang om året. Det er bedst at gøre det i efteråret når bladene falder af træerne og taget modtager meget vand. Hvis du har store træer tæt på dit hus er det dog en god ide at tjekke dem oftere.

 

  1. Start med at placere din stige rigtigt. Når du skal rense dine tagrender er det vigtigt at du får placeret stigen rigtigt, da presset kan bøje eller skade tagrenden, og dermed gøre den utæt.
  2. Tøm renderne for blade, grene, sand, nåle og andet skidt. Sørg for at fjerne indgroet skridt med en stiv børste.
  3. Spul renderne rene med haveslangen.
  4. Tjek om der er fri passage i nedløbsrøret ved at hælde en kande vand i røret og saml det op i en spand for enden af røret. Hvis der kommer mindre vand ud, er der formentligt en blokering i røret du bliver nødt til at fjerne.
  5. Placer den tændte haveslange i renden længst væk fra nedløbsrøret og se om der er huller eller andre utætheder. Hvis du opdager en utæthed i tagrenden er det vigtigt at den bliver repareret. Du kan læse mere om hvordan du kan gøre dette selv via linket her: http://goerdetselv.dk/tag/tagrender/lap-hullerne-i-tagrenden
  6. Tjek om der lille blade og andet snavs mellem nedløbsrøret og afløbsbrønden. Der skal være fri passage mellem de to rør, så vandet ikke ledes væk fra brønden.

 

Mange synes det kan være besværligt at rense og tjekke tagrender. Det er dog vigtigt at du sørger for det bliver gjort, men hvis du ikke selv vil gøre det, kan du altid hyre en professionel til at gøre det for dig.

Hvis du i en google-søgning kombinerer det område du bor i med “tagrensning” eller “rensning af tagrender”, så du for eksempel skriver “tagrensning i Næstved” kan du hurtigt finde frem til et firma som ligner dette: Trold.dk – rensning af tagrender i Næstved. Det er dog altid en god ide at få mere end et tilbud på markedet, så forhør dig gerne ved flere udbydere inden du bestemmer dig for hvem der skal rense dine tagrender.

Facebooktwitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.