Lær at sikre dit hjem

Lær at sikre dit hjem mod indbrudstyve

posted in: Hus og have, Rejse | 0

Selvom antallet af indbrud falder, så er risikoen stadig forholdsvis høj for et indbrud, hvis du eksempelvis tager på ferie i en længere periode. Derfor kan du med denne guide lære at sikre dit hjem mod indbrudstyve, så du eksempelvis kan tage på ferie med ro i mave.

Brug dine naboer, venner og familie

Det vigtigste du kan gøre for at sikre dit hjem mens du er væk, er at få det til at se beboet ud. Sørg for at få tømt din postkasse, da en fyldt postkasse er en åben invitation til et indbrud. Få dine venner, naboer eller familie til at komme og flytte på ting, vandeblomster, trække fra og til og i det hele taget få huset til at se ud som om der er nogen hjemme. En indbrudstyv kan sagtens overvåge et hus i flere dage, og hvis der ikke er noget aktivitet, så går han ind. Træk desuden aldrig for dine gardiner eller persienner for. Tillukkede vinduer gør arbejdet nemt for tyven, da han kan gå rundt inden i dit hjem helt uden at blive forstyret og set ude fra vejen.

Du kan også investere i en timer, som kan tænde og slukke for dit TV og lamper på forskellige tidpunkter på dagen, hvilket også vil få dit hjem til at se aktivt og beboet ud.

Invester i gode låse, vinduer og døre

Er du netop på vej på ferie, så kan dette måske ikke være et tip du kan følge, men er det lidt tid til du skal afsted og er du villige til at bruge lidt penge på at sikre dit hjem, så kan det være en rigtig god idé at få tjekket hele din bolig igennem af en professionel, som kan hjælpe dig med at udpege svagheder i låse, døre og vinduer.

F.eks. kan din lokale låsesmed gennemgå din bolig og give dig gode råd der kan hjælpe med at sikre din bolig mig indbrud. Eksempelvis er det altid en god huskeregel aldrig at have vridlåse på indersiden af dine døre. Tyve kan nemlig nemt kigge ind ad vinduet og se, at der på den anden side sidder en vridlås. Ved blot at smadre vinduet og stikken hånden inden, kan han med en vridlås låse sig ind. Istedet bør du have en cylænderlåse, så tuven er nød til at brække hele døren op for at komme ind, hvilket er en del sværere.

En hund hjælper mere end mand skulle tro

Noget af det indbrudstyve er mest bange for er hunde, specielt store hunde. En hund som ikke bliver distraheret af en leverposteg og som kan gø højt er guld værd, og en indbrudstyv tør ikke gå ind, hvis der blot er den mindste chance for at blive bidt. Lad derfor Fido blive hjemme, og få naboerne til at passe ham – han er det bedste værn mod indbrud du kan få!

 

I videoen nedenfor får du yderligere 10 gode råd til, hvordan du sikrer dit hjem mod indbrudstyve:

 

Facebooktwitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.